Štát musí tempo inflácie znižovať, nie zvyšovať - Alenová, Gabriela
Ukazovať prstom na obchodníkov je veľkou skratkou vo vnímaní cenotvorby zo strany verejnosti. Nemožno sa tomu však čudovať, keďže to dlhé roky robili aj predstavitelia štátu, aby zakryli pred verejnosťou skutočný problém, a to nízku podporu potravinárskeho sektora. Predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu Martin Krajčovič v rozhovore odkryl niekoľko problémov, ktoré dlhodobo trápia nielen obchodníkov, ale aj celú spoločnosť.