Food Demand in Romania: Estimating an Almost Ideal Demand System - Cupak, Andrej, 1988-
Stručný popis súčasného hospodárskeho rozvoja a potravinovej bezpečnosti v Rumunsku. Dopytu po potravinách v Rumunsku. Vplyv demografických faktorov (veľkosť rodiny, počet detí, vek) na výdavky na potraviny. Analýza vzorcov dopytu po potravinách rumunských domácností (s hlavným zameraním na domácnosti s nízkymi príjmami, ktoré bývajú vo vidieckych oblastiach) od vstupu Rumunska do EÚ v roku 2004.