Pečiva sa spotrebiteľ nevzdá - Kapitán, Peter
Máloktorá domácnosť na Slovensku si dokáže predstaviť život bez pečiva. Či už ide o tradičný chlieb a rožky, alebo o rôzne celozrnné, kváskové alebo bezlepkové špeciality, svoju cestu si pekárenské výrobky nájdu v podstate ku každému. Aj preto výrobcovia zatiaľ krízu a rastúcu infláciu v poklese spotreby alebo výraznom prepade tržieb či predaných objemov necítia.