Obchod nemôže hádzať potraviny na skládky - Kapitánová, Tatiana
Hoci sa na svete vyprodukuje toľko potravín, že by dokázali zasýtiť všetkých, každý deviaty človek trpí podvýživou alebo hladom, pretože k nim nemá prístup. Čo sa deje s nadprodukciou? Končí v koši. Nejde pritom iba o etický, ale aj environmentálny problém. Ak sa nespotrebované potraviny ocitnú na skládkach, výraznou mierou prispievajú k produkcii skleníkových plynov. Po tom, čo štát nariadil obciam zbierať kuchynský bioodpad od obyvateľov, zmenu pripravil aj pre veľkoobchod a maloobchod. Od nového roka majú zakázané likvidovať nepredané potraviny skládkovaním.