Krízy Veľkú noc neovplyvnia - Kapitán, Peter
Ak by bolo potrebné nájsť jeden pojem, ktorý by vystihoval súčasnú dobu, bolo by to slovo neistota. Dozvuky pandémie, inflácia, prudko rastúce ceny energií aj vojna na Ukrajine. To všetko ovplyvňuje spotrebiteľa a jeho chuť utrácať. Kým o obmedzovaní by sa dalo hovoriť počas bežného roka, v období sviatkov to rozhodne neplatí. Veľká noc patrí medzi najdôležitejšie sviatky v roku pre množstvo domácností, a preto obchodníci nečakajú, že by sa spotrebitelia tento rok pre neistotu rozhodli šetriť.