Willingness to Pay for Agricultural Land in Slovakia - Králiková, Andrea
V tejto štúdii autori analyzovali ochotu jednotlivcov, zastúpených veľkými a malými rodinnými farmami, platiť za poľnohospodársku pôdu. Použitie metódy podmieneného oceňovania (Contingent Valuation Method) na hodnotenie ochoty platiť za poľnohospodársku pôdu. Faktory, ktoré vplývajú na ochotu platiť za poľnohospodársku pôdu (vek, úroveň vzdelania, postavenie v zamestnaní, oblasť bydliska, príjem jednotlivca, atď.).