Štatistický úrad Slovenskej republiky má nového predsedu - Peťko, Peter
Od 1. septembra 2022 je novým predsedom Štatistického úradu SR Ing. Peter Peťko, MBA. Do funkcie bol vymenovaný 18. 8. 2022 prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou na návrh vlády.