Karvaš: opus magnum "Základy hospodárskej vedy" - Lennerová, Ivana, 1979-
Životopis Prof. JUDr. Imrich Karvaš (* 25. február 1903, Varšany /dnes Kalinčiakovo, Levice/ – † 20. február 1981, Bratislava), slovenského národohospodára, právnika a vysokoškolská pedagóga. Opus magnum - veľké dielo - slovenského ekonóma Imricha Karvaša je monografia “Základy hospodárskej vedy.”