The Effect of Public Debt on Income Inequality in Advanced Economies: Does Institutional Quality Matter? - Van Bon, Nguyen
Prehľad globálneho verejného dlhu a globálnej príjmovej nerovnosti vo vyspelých ekonomikách. Skúmanie dopadov verejného dlhu, inštitucionálnej kvality a ich interakcie na príjmovú nerovnosť skupiny 30 vyspelých ekonomík v rokoch 2002 až 2020. Výsledky ukazujú, že verejný dlh a inštitucionálna kvalita znižujú príjmovú nerovnosť, ale ich interakcia ju zvyšuje.