[Institutionalised Dreams: The Art of Managing Foreign Aid] - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Recenzia knihy o poskytovaní zahraničnej pomoci, aj v kontexte strednej a východnej Európy v porovnaní so západnou Európu a zvyškom sveta. Kniha ponúka historické analýzy z dnešného pohľadu, ktoré prinášajú pohľad nielen z postkoloniálnej perspektívy, ale aj z hľadiska analýzy národných historických naratívov a ich premietnutia do rozvojovej spolupráce. Kniha na viacerých miestach ponúka relevantné analýzy súčasných trendov, ktoré obohacujú akademickú oblasť o „tradičných“ a aj o „nových“ poskytovateľov zahraničnej pomoci. Kniha posúva podoblasť „nových“ poskytovateľov kritickým smerom, čím je zásadným politickým prínosom.