Zodpovednosť zamestnávateľa za škodu na odložených veciach - Žuľová, Jana
Je samozrejmé, že zamestnanci prichádzajú do práce vo svojom vlastnom (civilnom) oblečení a obuvi. Nosia do práce bežné osobné predmety ako napríklad kabelky, peňaženky, tašky, hodinky, šperky, mobilné telefóny a pod., ktoré si počas výkonu práce odkladajú, a tak strácajú nad týmito vecami kontrolu. Právna úprava preto počíta s osobitným druhom zodpovednosti zamestnávateľa za škodu na odložených veciach. Aké sú pravidlá, za splnenia ktorých zamestnávateľ ponesie zodpovednosť?