Medzinárodná migrácia pracovných síl v podmienkach súčasnej svetovej ekonomiky - Véghová Vančo, Veronika, 1991-
Rok 2020 a s ním spojená pandémia COVID-19 zasiahla všetky formy ľudskej mobility, vrátane medzinárodnej migrácie. Narušenie medzinárodného cestovania v dôsledku uzavretia štátnych hraníc donútilo milióny ľudí zmeniť plány ohľadom sťahovania. Mnohí migranti uviazli v zahraničí a nemohli sa vrátiť domov, na druhej strane iní boli donútení vrátiť sa do svojich domovských krajín predčasne kvôli uzavretiu škôl a pracovísk. Súčasná recesia vyplývajúca z pandémie COVID-19 má však niektoré jedinečné vlastnosti a to najmä preto, že je skutočne globálna.