Využitie umelej inteligencie v zelenej dohode - Červenka, Peter, 1976-
Európska zelená dohoda je súbor politických iniciatív navrhnutých Európskou komisiou s cieľom zabezpečiť udržateľnosť hospodárstva Európskej únie (EÚ). Bola spustená v decembri 2019 a je hlavnou stratégiou EÚ na dosiahnutie klimatickej neutrality do roku 2050. Zelená dohoda sa zameriava na znižovanie emisií z oblastí, ako je energetika, doprava, budovy a priemysel, ako aj na investície do obnoviteľných zdrojov energie a podporu ekologickej pracovných miest. Cieľom príspevku je zhodnotiť vplyv technológie umelej inteligencie na hlavné ciele Zelenej dohody