Sustainable Packaging Dedicated to Diet Catering - Cierniak-Emerych, Anna
Činnosť spoločností ponúkajúcich externe dodávané služby krabičkovej diéty odráža potreby deklarované dnešnými spotrebiteľmi. Denne dodávaný súbor jedál ponúkaných v jednorazových obaloch vyhodený zákazníkmi do odpadu má negatívny vplyv na životné prostredie. Účelom tohto článku je pokúsiť sa načrtnúť alternatívy k bežne používaným obalom na jedno použitie v odvetví diétneho stravovania a mieru preferencie ich nákupu spotrebiteľmi. Zákazníci dietetických stravovacích spoločností boli empiricky skúmaní. Ako kvalitatívna výskumná technika bol použitý individuálny hĺbkový rozhovor. Z empirickej štúdie vyplynulo, že zákazníci nejakým spôsobom požadujú od podnikov udržateľné správanie, ale nie sú ochotní investovať svoj vlastný kapitál pre celkové dobro.