Zmeny nákupného správania spotrebiteľov v segmente biopotravín spôsobené vplyvom pandémie Covid-19 - Gondárová, Jana, 1983-
V krízových obdobiach zohrávajú dôležitú úlohu privátne značky, t. j. produkty obchodných reťazcov so svojimi značkami. V dôsledku finančnej krízy sa ľudia snažia kupovať zdravú a kvalitnú stravu, avšak za nižšie a prijateľnejšie ceny, vďaka čomu sa privátne značky biopotravín v obchodných reťazcoch stávajú mimoriadne obľúbenými. Spotrebitelia sa zároveň kvôli obave z nákazy COVID-19 do výraznej miery presunuli z kamenných predajní do online priestoru, rozvoj ktorého podporila aj skutočnosť, že mnohé kamenné obchody boli svoje prevádzky (kvôli prijatým vládnym opatreniam) nútené zatvoriť. Hlavným cieľom článku je poukázať na zmeny a hlavné vývojové trendy na trhu s biopotravinami, ktoré sa prejavili od začiatku globálnej zdravotnej krízy spojenej s pandémiou COVID-19.