Global Trends of Educational Systems Development - Péliová, Jana, 1976-
Článok skúma hlavné trendy vo vývoji školského systému a systému vysokoškolského vzdelávania na Ukrajine. Analýza faktorov, ktoré ovplyvňujú smerovanie rozvoja vysokoškolského systému vzdelávania na Ukrajine. Hlavné princípy liberálneho systému vysokoškolského vzdelávania.