Nová pravidla pro spotřebitelské úvěry na obzoru - Hauptmann, Jíři
Európska komisia v júni 2021 predstavila návrh novej smernice (CCD2), ktorá sa zameriava na posilnenie ochrany spotrebiteľov, ktorí sú náchylní k nadmernému zadlžovaniu. Cieľom revízie je zlepšiť pravidlá týkajúce sa úveryschopnosti, presadzovať zodpovednosť a transparentnosť poskytovateľov spotrebiteľských úverov a zaistiť, aby informácie týkajúce sa úveru boli prezentované jasným spôsobom.