Schválená novela zákona o účtovníctve – prehľad zmien od roku 2022 a 2023 - Pastierik, Vladimír
Zákon o účtovníctve bol s účinnosťou od 31. 12. 2022, od 1. 1. 2023 a od 22. 6. 2023 zmenený a doplnený zákonom č. 407/2022 Z. z. Cieľom novely je zvýšiť transparentnosť a podporiť spoločenskú zodpovednosť nadnárodných spoločností prostredníctvom verejnej kontroly, ktorá spočíva v zverejnení určitých informácií týkajúcich sa dane z príjmov v členení podľa jednotlivých štátov. Článok uvádza prehľad vybraných zmien novely zákona.