Factors of Gender Pay Gap in the Highest Wages of Employees in the Slovak Republic - Pacáková, Viera
Empirická analýza údajov o jednom percente zamestnancov s najvyššími platmi v SR v roku 2020. Posúdenie rodových rozdielov v odmeňovaní najlepšie zarábajúcich mužov a žien a posúdenie významnosti vplyvu vybraných faktorov. Sledované faktory rodového platového rozdielu boli vzdelanie, bydlisko, typ povolania a vek zamestnancov. Boli použité vybrané kvantitatívne metódy. Výsledky sa prezentovali v grafickej forme. Potvrdenie rozdielov v odmeňovaní žien a mužov, ale aj v štruktúre ich zamestnanosti.