Otevřené bankovnictví přináší nové obchodní příležitosti. Jaké? - Kuneš, Petr
Koncept otvoreného bankovníctva zahrňuje širokú škálu služieb a zároveň otvoril svet finančných informácií novým hráčom. Dôležitou oporou systému je využitie nových povolení a licencií, ktoré mnohým spoločnostiam výrazne zvyšujú množstvo dostupných údajov pre ďalšie spracovanie. Takto získané údaje spolu s efektívnymi nástrojmi pre ich využitie prinášajú poskytovateľom finančných a ďalších služieb nové obchodné príležitosti.