Výběr regulatorních novinek za čtvrté čtvrtletí roku 2022 - Rýdl, Tomáš
Posledné mesiace minulého roka boli bohaté na domáce i európske regulatórne akty týkajúce sa bankovníctva. Významné zmeny nastávajú v oblastiach zameraných na stabilitu a obozretnosť, a to vrátane kybernetickej bezpečnosti či udržateľnosti (ESG). V neposlednej rade boli príslušné orgány značne aktívne v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí a medzinárodných (hlavne protiruských) sankcií.