Low Risk Anomaly and Coskewness: Evidence from Europe - Rašiová, Barbara, 1997-
Empirické zistenia, že menej rizikové akcie sústavne prekonávajú tie rizikovejšie, motivovali veľké množstvo štúdií o anomálii s nízkym rizikom. Tento dokument si kladie za cieľ vysvetliť to tak, že kontroluje zosúladenie výnosov akcií s výnosom trhu na európskom akciovom trhu reprezentovanom zložkami indexu S&P 350.