Narodenie dieťaťa a daňový bonus po novelizácii zákona o dani z príjmov - Jarinkovičová, Valéria
Problematika daňového bonusu na nezaopatrené deti, v rámci ktorej bola právna úprava tohto inštitútu v roku 2022 opakovane menená. V článku sa na praktických situáciách vysvetľuje, aké sú podmienky uplatnenia a postup výpočtu podľa najnovších pravidiel. Osobitne sa zameriava na situáciu, keď v priebehu roka došlo k zmene počtu vyživovaných detí, na ktoré sa uplatňuje daňový bonus.