Dedoles: Behind the Growth Ambitions - Bednárová, Veronika, 1998-
Rastové ambície sú elementárne pre obchodný úspech podniku, ale môžu viesť aj k úpadku spoločnosti. V súlade s ambíciami by mal existovať precízne pripravený rastový obchodný plán podniku. Každé manažérske rozhodnutie by sa malo strategicky zvážiť, každý vnútorný proces by sa mal prispôsobiť rýchlosti rastu. Existujú tiež vonkajšie makroekonomické faktory, s ktorými by sa mal podnik vysporiadať. Cieľom príspevku je analyzovať rast spoločnosti Dedoles ako príklad rýchlo rastúcej spoločnosti s ambicióznym podnikateľom. Problémy, s ktorými sa v súčasnosti spoločnosť Dedoles vyrovnáva, a ktoré súvisia s obrovskými rastovými ambíciami bez primeraných manažérskych rozhodnutí a zohľadnenia vonkajších faktorov.