The Level of Smart Mobility in V4 - Comparison of Capital Cities - Čerňanová, Lucia, 1997-
Digitalizácia a rozvoj využívania technológií sa stávajú čoraz viac súčasťou nášho každodenného života. Jednou z aktuálnych tém v súčasnosti je udržateľnosť. Tieto dva problémy sa musia vedieť spojiť. Používanie digitálnych technológií je dôležité pre zlepšenie fungovania procesov v celej spoločnosti. Prostredníctvom tohto článku chce autorka poukázať na aktuálnu situáciu a úroveň inteligentných miest (Smart Cities) v krajinách V4 (Česká republika, Maďarsko, Poľsko a Slovensko), pričom sa zameriava na úroveň inteligentnej mobility (Smart Mobility) v hlavných mestách spomínaných krajín a následne ich porovnáva medzi sebou. Ciele Smart Cities a Smart Mobility a ich význam pre budúcnosť.