Use of Frameworks, Norms and Standards in Information Technology Service Management - Bednarčíková, Diana, 1996-
Information Technology Service Management (ITSM) - implementácia, riadenie a poskytovanie kvalitných služieb informačných technológií, ktoré spĺňajú potreby podniku na podporu obchodných cieľov a potreby zákazníkov v oblasti prevádzky IT. ITSM je dôležitým faktorom úspechu mnohých organizácií a z tohto dôvodu bolo vytvorených veľké množstvo noriem, štandardov, rámcov a modelov (ITIL, COBIT, ISO/IEC 20000, ETOM, TOGAF, MOF a iné), prostredníctvom ktorých môže spoločnosť využívať osvedčené postupy v riadení služieb informačných technológií. Podnikateľské subjekty by mali používať rámce, štandardy a normy, aby boli konkurencieschopné, efektívnejšie a výnosnejšie.