Application of BSC to Management of Production Processes in the Analyzed Company - Sotáková, Kamila, 1996-
Finančná analýza poskytuje informácie pre dosahovanie kvalitných výsledkov pri hodnotení efektívnosti podnikov. Výkonnosť podnikania sa analyzuje z niekoľkých perspektív. Pri analýze retrospektívneho pohľadu (ex-post), sa používajú finančné ukazovatele ako ROA, ROE a ukazovatele likvidity. Analýza ex-ante vytvára predpoveď budúcej výkonnosti podniku. Z hľadiska dostupnosti informačných zdrojov delíme prístupy k hodnoteniu výkonu na tradičné a moderné. Vzájomné prepojenie daných prístupov prináša zvýšenie efektívnosti riadenia podniku. Cieľom príspevku je ukázať praktickú implementáciu modernej metódy BSC (Balanced Scorecard) do riadenia podniku.