Analýza daňových aspektov finančného riadenia cukrovarníckych podnikov na Slovensku - Lukáč, Jozef, 1991-
Dodanie cukru na spotrebu v domácnosti je oslobodené od dane z pridanej hodnoty, avšak dodanie cukru na spotrebu v priemysle podlieha DPH. Diskriminácia, týkajúca sa DPH pri výrobe cukru nie je v súlade s princípom neutrality v daňovej politike a môže ovplyvniť obchodné rozhodnutia podnikov cukrovarníckeho priemyslu.