IT Innovations and Their Contribution to Business Development - Sotáková, Kamila, 1996-
Inovácie sú v dnešnej dobe základným predpokladom rozvoja podniku a získania stabilného postavenia v konkurenčnom trhu. Inovácie v IT sektore zásadne prenikajú do všetkých odvetví národného hospodárstva. Informačné technológie pomáhajú zvyšovať efektivitu pracovného výkonu. Optimálna kombinácia informačných technológií s riadením podnikových procesov a vhodná firemná kultúra sa odrážajú v pridanej hodnote podniku. Predmetom príspevku sú podniky pôsobiace v IT sektore v SR. Cieľom príspevku je poukázať na potrebu využívania IT inovácií a prostredníctvom štatistickej metódy viacnásobnej lineárnej regresie poukázať na ich prínos k rozvoju podnikania.