Analysis of Innovation Performance of Small and Medium-Sized Enterprises in the Slovak Republic - Šoltésová, Klaudia, 1995-
Medzinárodná konkurencia poháňa inovácie a podporuje hospodársky rast. Spôsob, akým sa krajiny prispôsobujú a zvyšujú svoj inovačný potenciál je kľúčový pre ich dlhodobú ekonomickú výkonnosť a konkurencieschopnosť. Príspevok sa zameriava na analýzu inovačnej výkonnosti podnikov v rámci Slovenskej republiky. Základným ukazovateľom, ktorý sa používa na podporu firemných inovácií v krajine, sú výdavky na výskum a vývoj. Príspevok sa zameriava na prístup financovania výskumu a vývoja podnikov cez rôzne sektory, či už súkromné ​​resp. vládne, ktoré sú medzinárodne porovnávané s krajinami EÚ. Podniky sa skúmajú z hľadiska veľkosti - základné delenie na malé, stredné a veľké podniky v slovenskom prostredí. Predpoveď rozvoja inovatívnych podnikov do roku 2025 na základe dostupných údajov za predchádzajúce obdobie. Súčasné hlavné bariéry rozvoja inovačnej aktivity v podnikoch.