Does Government Stability Affect the Banking System's Stability? - Stef, Nicolae
Stabilnejšie vlády by mali zlepšiť finančnú stabilitu bankových systémov zvýšením predvídateľnosti budúcich verejných rozhodnutí. Štúdia skúma vzťah medzi politickou stabilitou, ako ju zachytáva podiel na hlasovaní vládnych strán, a stabilitou bankového systému. Pomocou použitia vzorky 84 krajín za obdobie rokov 2004–2017, autorov dynamický panelový prístup ukazuje, že hlasovacie právo výrazne súvisí s rizikom bankového bankrotu len v prezidentských systémoch.