The History of Golf in Slovakia - Malíčková, Lucia, 1988-
Začiatky golfu siahajú do 13. storčia a na Slovensku pred 1. svetovou vojnou. Rozkvet zastavil komunistický režim, ktorý golf považoval za neprijateľný. Na Slovensku sa rozmach golfu začal až od nového tisícročia s výstavbou golfových ihrísk a nárastom počtu golfistov. Keďže golf je bezpečný aj v prípade pandémie, ihriská boli obmedzené len na pár týždňov a potom sa zaplnili golfistami do posledných miest. Vďaka slovenskému olympijskému hráčovi Roryovi Sabbatiniovi zmenili mnohí voči tomuto športu svoje predsudky.