ZP po novele - zmena príplatkov - Hrtánek, Ladislav
Mzdové zvýhodnenia v podobe príplatkov predstavujú právne prostriedky pre zlepšenie odmeňovania zamestnancov v pracovnom pomere. S účinnosťou od 1. júna 2023 nadobudne platnosť novela Zákonníka práce, ktorá mení v špecifických prípadoch odmeňovanie zamestnancov, ktorí vykonávajú závislú prácu. Pritom dochádza ku zmenám v odmeňovaní za neaktívnu časť pracovnej pohotovosti mimo pracoviska, mení sa odmeňovanie cez úpravu mzdového zvýhodnenia za prácu v sobotu, nedeľu a za nočnú prácu. Ďalšie zmeny, ktoré prinesie novela Zákonníka práce.