Právna úprava dohôd - zmeny - Hrtánek, Ladislav
Výkon závislej práce je možný nielen v pracovnom pomere, ale aj na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. S účinnosťou od 1. januára 2023 je platná a účinná novela Zákonníka práce č. 248/2022 Z. z., ktorá reaguje na výkon sezónnej práce. Uvedené zmeny sa týkajú výkonu závislej práce na základe dohody o pracovnej činnosti, ktorá je vykonávaná. Taktiež je možné rozlišovať dohodu o brigádnickej práci študentov. Pokiaľ ide o výkon určitej konkrétnej pracovnej úlohy, tak je možné využiť dohodu o vykonaní práce.