Postihy uplatňované voči zamestnancom - Tichý, Miroslav
Zákonník práce - základný právny predpis v oblasti pracovného práva stanovuje, že zamestnanec je povinný dodržiavať v súlade s ustanovením § 47 ods. 1 písm. b, pracovnú disciplínu. Predmetom pracovnej disciplíny sú všetky právne povinnosti zamestnanca, ktoré mu vyplývajú z pracovnej zmluvy, kolektívnej zmluvy, pracovného poriadku, zo všeobecne záväzných právnych predpisov a iných predpisov, s ktorými bol preukázateľne oboznámený. Aké povinnosti je z nich zamestnanec povinný plniť?