Najväčšou výzvou pre logistiku poslednej míle je ju robiť ekonomicky - Szmrecsányi, Tomáš
Zákazníci si už nerobia zásoby vopred, ale tie chcú dopĺňať do centrálnych skladov, alebo priamo do predajní priebežne. Tým presunuli viac-menej zodpovednosť za dostatok tovaru na pultoch na dodávateľov.