Rodičovský príspevok - zmena - Mrukviová Tomiová, Sandra
Rodičovský príspevok je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na zabezpečenie riadnej starostlivosti o dieťa. Pod pojmom riadna starostlivosť o dieťa rozumieme starostlivosť poskytovanú dieťaťu v záujme všestranného fyzického vývinu a psychického vývinu dieťaťa, a to predovšetkým primeranú výživu, hygienu dieťaťa, výchovu dieťaťa a dodržiavanie preventívnych prehliadok dieťaťa. Kto je oprávnenou osobou a kde podať žiadosť? Aká je výška príspevku?