Patterns of Corporate Social Responsibility of Ukrainian Companies: Clustering and Improvement Strategies for Responsible Activities - Sukhonos, Victor
Rôznorodosť foriem angažovanosti zainteresovaných strán firiem, komunikačných kanálov, prístupov k odhaľovaniu firemnej spoločenskej zodpovednosti (CSR) a stratégií na dosiahnutie CSR spôsobuje vytváranie benchmarkov – vzorcov zodpovedného správania týchto firiem. Určenie vzorov CSR spoločností je základom zlepšovania ich stratégií pre zodpovedné aktivity. Tieto vzorce boli zdôraznené na základe komplexného trojzložkového indikátora, ktorý ilustruje kombináciu parametrov: modely komunikácie spoločností so zainteresovanými stranami, prístupy k zverejňovaniu informácií o CSR a stratégie na začlenenie CSR a cieľov trvalo udržateľného rozvoja. Skúmalo sa 22 ukrajinských spoločností na obdobie rokov 2005–2017.