Classification and Prioritization of Stakeholders' Information Requests According to Sustainable Development Goals: Case of Cross-sector Partnership in Ukrainian Food Production Industry - Sukhonos, Victor
Sledovanie pokroku v cieľoch trvalo udržateľného rozvoja odôvodňuje klasifikáciu žiadostí zainteresovaných strán o informácie v rôznych sektoroch hospodárstva, ako aj vývoj algoritmov na výber najprioritnejších a najrelevantnejších požiadaviek v kontexte medzisektorových žiadostí zainteresovaných strán.Kapitálový koncept a multistakeholderský prístup boli uznané ako najvhodnejšie na riešenie týchto úloh. Tento výskum existujúcich kategórií a skupín zainteresovaných subjektov v reálnom sektore (výroba potravín) popisuje navrhovanú metodiku klasifikácie ich požiadaviek na informácie a algoritmus na ich uprednostňovanie vo vzťahu k určitému typu kapitálu, dimenziám udržateľnosti a vecným témam pre zainteresované strany, SDG, ciele a ukazovatele Global Reporting Initiative. Vyvinutá metodika je univerzálna tak z pohľadu skúmaných sektorov, počtu alternatívnych požiadaviek zainteresovaných strán a počtu expertov, ako aj z rozsiahlych svetových skúseností s prioritizáciou týchto požiadaviek.