Audit of Banks as Public Interest Entities: Segmentation and Conjuncture of the Bank Audit Market in Ukraine - Sukhonos, Victor
Dôležitým faktorom pri obnove dôvery finančných spotrebiteľov v banky je poskytnúť audítorom dôveryhodné a podrobné finančné výkazy a ich solventnosť. Táto štúdia je pilotným krokom pri objasňovaní úlohy audítora pri zabezpečovaní spoľahlivosti bánk ako subjektov verejného záujmu na Ukrajine. Zameriava sa na skúmanie segmentácie trhu služieb bankového auditu na Ukrajine a jeho komplexných charakteristík. Štrukturálne a dynamické analýzy boli aplikované na skúmanie trhovej, regionálnej a odvetvovej koncentrácie, ako aj hlavných trendov vo vývoji trhu bankového auditu v rámci údajov a registrov Audítorskej komory Ukrajiny (ACU) a 75 výročných správ ukrajinských bánk. Zdôrazňujú sa kľúčové aspekty trhu bankového auditu na Ukrajine: potenciál trhu bankového auditu, schopnosť audítorov poskytovať audítorské služby a súčasné charakteristiky trhovej konjunktúry.