Novela zákona o DPH - Uríková, Zuzana
Primárnym cieľom novely zákona o DPH je transpozícia smernice Rady (EÚ) 2020/284 z 18. februára 2020, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES, pokiaľ ide o zavedenie určitých požiadaviek na poskytovateľov platobných služieb. Veľa zmien nadobúda účinnosť roku 2023. Doplnením § 70a dôjde k zavedeniu osobitnej záznamovej a oznamovacej povinnosti pre poskytovateľov platobných služieb o platbách uskutočnených v prospech dodávateľov cezhraničných dodaní tovarov a služieb, ale až s účinnosťou od 1. 1. 2024.