Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby od 1. 1. 2023 - Jakubovie, Sidónia
Preddavok má povinnosť platiť právnická osoba, ak vykázala daň za predchádzajúce obdobie presahujúcu sumu 16 600 eur, alebo sumu 5 000 eur a viac a zároveň nepresahujúcu sumu 16 600 eur. Na platenie preddavkov za rok 2023 sa obdobie delí na dve časti: do lehoty na podanie daňového priznania a potom po tejto v prípade predĺženia to je po 30. 6. 2023 (príp. 30. 9. 2023 ). Preddavky na daň sa platia miestne príslušnému správcovi dane.