Vývoj diskusií o smrtiacich autonómnych zbraňových systémoch v rámci Dohovoru o zákazoch alebo obmedzeniach použitia určitých konvenčných zbraní - Chrvalová, Lujza, 1994-
Autorka sa v príspevku zaoberá kvalitatívnou analýzou jednotlivých zasadnutí zmluvných strán a iných neštátnych subjektov na tému LAWS (Lethal Autonomous Weapon Systems) od roku 2013, a to v oboch formátoch v rámci CCW (Convention on Certain Conventional Weapons) a GGE LAWS (Group of Governmental Experts on Emerging Technologies in the Area of Lethal Autonomous Weapons System), pričom sa snaží identifikovať kľúčové pozitívne a negatívne výstupy jednotlivých stretnutí.