Prechod (delimitácie) pozemkov v správe Slovenského pozemkového fondu na obce a VÚC - Maslák, Marek
Hoci osobitné predpisy, ktoré ustanovujú prechod vlastníckeho práva zo strany štátu na obce, prípadne VÚC, nadobudli účinnosť pred viacerými rokmi či desaťročiami, v aplikačnej praxi možno stále nájsť pomerne veľa prípadov, keď je vlastnícke právo k pozemku v katastri nehnuteľností zapísané na štát, hoci v skutočnosti podľa právneho stavu má patriť obci, resp. VÚC. V článku objasníme, ako vyriešiť takého situácie v prípade pozemkov, ktoré sú v správe Slovenského pozemkového fondu (ďalej len „SPF").