Verejné obstarávanie a machinácie s ním spojené - Šanta, Ján
V prezentovanom článku sa autori zameriavajú na problematiku verejného obstarávania z rôznych uhlov pohľadu, od základnej regulácie až po interpretáciu pojmov. Značnú pozornosť venujú aplikačnej praxi, teda analýze evidovaných problémov a spôsobu ich riešenia. Analyzovala sa skutková podstata trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe koncipovanej zákonodarcom v ustanovení § 266 TZ.