Vytvorenie systému identifikácie kľúčových pracovných pozícií - Cagala, Matúš
Príspevok sa zaoberá problematikou identifikácie tých pracovných pozícií, ktoré môžeme považovať pre podnik za kľúčové. Pri identifikácii takýchto pozícií považujeme za podstatné kompetencie i samotný kompetenčný model. Tieto dva aspekty sú relevantné pre vytvorenie fungujúceho systému. To, či podnik dokáže určiť kľúčové pracovné pozície, môže znamenať výhodu voči konkurencii. Práve v čase krízy je dôležité, aby bol podnik schopný určiť, ktoré pracovné pozície sú, pre jeho plynulý chod, nenahraditeľné. Ak je podnik schopný takéto pozície určiť, dokáže prijať opatrenia k tomu, aby boli práve tieto pracovné pozície personálne zabezpečené. Cieľom príspevku je popísať systém, pomocou ktorého je možné identifikovať kľúčové pracovné pozície.