Employer Branding As the Competitive Tool of Managers - Matoušková, Dana
Spoločnosti si v dnešnej dobe uvedomujú, že silná a kompetentná pracovná sila je neoceniteľným zdrojom a veľkou konkurenčnou výhodou. S rastom znalostnej ekonomiky a nadnárodných spoločností je dôležité, aby organizácie boli pripravené a schopné prilákať silnú a efektívnu pracovnú silu. Employer branding predstavuje snahu spoločnosti propagovať sa ako interne, tak externe, aby bola iným atraktívnym zamestnávateľom. V poslednej dobe si značka zamestnávateľa získala obľubu medzi vedúcimi pracovníkmi a vrcholovými manažérmi. Tento článok predstavuje employer branding z teoretického hľadiska a tvorí základnú teoretickú platformu pre kvalitatívny výskum, ktorý v niektorých otázkach týkajúcich sa zamestnávateľského brandingu v korporátnej oblasti českého prostredia nebol zrealizovaný. Pri príprave tohto popisného prehľadu bola použitá sekundárna výskumná metóda.