To What Extent Can Czech Exporters Cushion Exchange Rate Shocks through Imported Inputs? - Tóth, Peter, 1978-
Článok skúma úlohu importovaných vstupov pri tlmení kurzových šokov pomocou modelu čiastočnej rovnováhy heterogénnych firiem. Výrobcovia v modeli môžu slúžiť domácemu trhu, vyvážať finálny tovar, dovážať vstupy alebo sa podieľať na vývoze aj dovoze. V modeli exogénny kurzový šok súčasne ovplyvňuje variabilné náklady a príjmy spojené s vývozom a dovozom.