Energetická bezpečnost Evropské unie se zaměřením na sektor zemního plynu v kontextu současného dění - Vošta, Milan
Článok hodnotí vzájomné energetické vzťahy medzi Európskou úniou a Ruskom, ktoré dostali nový rozmer v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine. Energetická závislosť a energetická bezpečnosť. Teritoriálna orientácia dovozu zemného plynu do Európskej únie. Súčasný stav a nové dimenzie energetickej bezpečnosti EÚ.