The Approaches to Information Security in Small and Medium-Sized Companies in Slovakia: An Empirical Study - Beláňová, Benita, 1973-
Zabezpečenie informačnej bezpečnosti je v záujme všetkých používateľov informačných a komunikačných technológií, a to jednotlivcov, podnikov a organizácií, národných orgánov a inštitúcií, nadnárodných skupín a IT poradenských spoločností. V príspevku hodnotíme výsledky našich prieskumov v oblasti informačnej bezpečnosti v sektore malých a stredných podnikov, ktoré boli realizované v rokoch 2008 - 2020. Výskum bol realizovaný prostredníctvom výskumného modelu, ktorý bol vyvinutý na základe analyzovanej odbornej a vedeckej literatúry. Model bol overený v jednotlivé ročníky štúdia na vzorke malých a stredných podnikov pôsobiacich v SR. Cieľom prieskumov bolo zmapovať vývoj prístupu spoločností k informačnej bezpečnosti. Pri príprave príspevku boli použité štandardné metódy vedeckej práce ako analýza, syntéza, porovnávanie a selekcia.